Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Robbantással fenyegetőzött a földhivatali kérvényben

Offmedia- 2016.12.09. 16:30
731
A debreceni férfi úgy érezte, a korábbi beadványaiban foglaltakat nem veszik elég komolyan.
Egy debreceni férfi a tulajdonát képező termőföld problémáinak rendezése érdekében a cselekményt megelőzően már többször felkereste az ügyben érintett hivatalt, és kérte a segítségüket. A férfi szerint az ügyének intézése lassan haladt és úgy ítélte meg, hogy a beadványaiban foglaltakat nem veszik komolyan, ezért idén november 14-én egy újabb beadványt készített, amelyben ismételten kérte a földhivatal segítségét, illetve közreműködését egy okirat beszerzéséhez. A vádlott a beadványt a hivatal vezetőjének címezte és abban a termőfölddel kapcsolatos konkrét ügyintézésre vonatkozó kérései mellett azt rögzítette, hogyha nem történik az ügyében érdemi előrelépés, abban az esetben fel fogja robbantani az irodáját.

A férfi az iratot 2016. november 14-én délelőtt beadta az intézmény iktatójába, és miután a hivatal dolgozói elolvasták azt, értesítették a rendőrséget.

A hatóság már másnap, november 15-én a debreceni férfit a lakásán elfogta és őrizetbe vette.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló vádlottat terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt december 13-án a Debreceni Törvényszék elé állítja, ahol gyorsított eljárás keretében kerül sor a bírósági eljárás lefolytatására.

Hozzászólások