Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.17., szerda (Endre, Elek)

Románok fosztottak ki egy idős párt Debrecenben

Offmedia- 2016.07.13. 10:18
248
Azt hazudták, jól menő vállalkozók.
A román állampolgárságú két férfi (egy felnőtt- és egy fiatalkorú) felső kategóriás autóval járva Debrecent, február 15-én megállított egy 83 éves gyalogosan közlekedő nyugdíjast és beszélgetni kezdtek vele – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Az idős férfinak felajánlották, hogy hazaviszik a közeli településre, ott pedig átadják neki a körülbelül 1 millió forintot érő műszaki cikkeket, amelyek állításuk szerint kiállítási darabok voltak és nem kívánják magukkal vinni Törökországba.

Fotónk illusztráció
Forrás:offmedia.hu
A két férfi a bácsi otthonába érve elnyerte a sértett 80 éves feleségének a bizalmát is, majd úgy irányították a beszélgetést, hogy az idős házaspár elárulja, hol tartja értékeit. Később, elterelve a pár figyelmét, kézpénzt és ékszereket loptak el 150 000 forint értékben.

Az eljárás során az elkövetők visszafizették az összeget, a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak ellen 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Hozzászólások