Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Rossz hír a debreceni Quaestor-károsultaknak

Offmedia- 2016.04.16. 07:51
546
Hibázott az ügyészség, miattuk szűnhet meg a Tarsoly Csaba elleni nyomozás.
A Fővárosi Főügyészség hiányosan küldte meg a Quaestor-ügy vádiratait a bíróság szerint. Ha ezeket nem pótolják május 31-ig, akár meg is szüntethetik a büntetőeljárást - írja az origo.hu.

A Fővárosi Törvényszék még április elsején küldött az ügyészségnek egy 30 oldalas hibalistát, és a Tarsoly Csaba-ügy folytatása attól függ, hogy az ügyészség kijavítja-e ezeket a hibákat. Az ügyészség viszont azon az állásponton van, hogy akkor sem tudnák megcsinálni a hiánypótlást, ha akarnák.

2015. március 28-án vitték el a rendőrök Tarsoly Csabát
Forrás:MTI/Szigetváry Zsolt
Az 1548 oldalból álló vádirat a bíróság szerint annyiban hiányos, hogy nem tartalmazza megfelelően a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt sem, hogy az egyes bizonyítékok melyik cselekmények bizonyítására szolgálnak.

A lapnak Ibolya Tibor fővárosi főügyész az nyilatkozta, hogy nincsen olyan törvényben előírt kötelezettsége az ügyészeknek, ami alapján a vádiratban úgy kellene megjelölni a bizonyítékokat, hogy azokat a bizonyítandó tényekhez társítsák.

A törvényszék arra figyelmeztette az ügyészséget, hogyha nem tesznek eleget a hiánypótlásnak, akkor a büntetőeljárást május 31. után meg fogja szüntetni.

Hozzászólások