Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)

Senánszky Petra és Porkoláb Gyöngyi is díjat kapott (+galéria)

Offmedia- 2016.11.21. 11:16
2805
Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész és Senánszky Petra Világ- és Európa-bajnok uszonyosúszó kapta idén a Hajdú-Bihar Megyei Területi Príma Díjakat.
Tizedik alkalommal díjazta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete Hajdú-Bihar megye kiválóságait. Megyei Prima díjat az kaphat, aki kiemelkedő eredményével, tevékenységével öregbíti, tovább viszi Debrecen és a megye hírét. A 12 tagú kuratórium - melynek tagjai intézményvezetők, vállalkozók és a VOSZ megyei elnöksége - idén úgy döntött, hogy magyar színház és filmművészet, magyar tudomány, magyar sport és magyar köznevelés kategóriákban választ díjazottakat. Az est fővédnöke Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Dr. Papp László, Debrecen polgármestere volt.

Porkoláb Gyöngyi és Kósa Lajos
Forrás:Kádár Lajos
Magyar színház és filmművészet kategóriában Csuja Imrét tüntették ki. A hajdúnánási születésű színművész 1984-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott pécsi, debreceni, egri és fővárosi színpadon egyaránt. Több magyar filmben is szerepelt. Egyik legismertebb alakítása Csoki az Üvegtigrisben. Emellett népszerű szinkronszínész. Csuja Imre megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Jászai Mari-díjban és Páger Antal-színészdíjban is részesült. Érdemes művész.

Magyar Tudomány kategóriában Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora vehette át az elismerést. Prof. Dr. Szilvássy Zoltán Szegeden diplomázott belgyógyász-farmakológusként. 17 éve dolgozik a Debreceni Egyetemen. Végigjárta a hivatali ranglétrát: tanszékvezető, dékánhelyettes, majd két cikluson keresztül stratégiai rektorhelyettes volt. 2013 nyara óta az intézmény rektora. Nevéhez fűződik a szájon át szedhető inzulin, valamint egyes speciális gyógytápszerek szabadalma. Évekig dolgozott a Richter Kutatási Tanácsában, és jelenleg a Gyógyszeripari Klaszter elnöke.

Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora
Forrás:Kádár Lajos
Magyar sport kategóriában Senánszky Petra, többszörös Világ- és Európa-bajnok uszonyosúszó kapott díjat. A 22 éves tehetség minden idők legeredményesebb magyar uszonyos úszónője. Kilencszeres felnőtt világbajnok, háromszoros felnőtt Európa-bajnok, kétszeres junior világ- és Európa-bajnok, az 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás felnőtt világcsúcstartója. 41-szeres felnőtt országos bajnok.

Senánszky Petra
Forrás:Kádár Lajos
Magyar köznevelés kategóriában Porkoláb Gyöngyi munkáját díjazták elismeréssel. Porkoláb Gyöngyi a Campus Nonprofit Kft. marketing kommunikációs és PR tanácsadója, a Lovarda Pódium rendezvénysorozat szervezője. A 17 évvel alakult Kőr Dáma Egyesület elnöke. Ő hívta életre a CS.A.K. egy nő, azaz Család, Anya, Karrier egy nő?! programsorozatot. Négy gyermekes édesanyaként fontosnak tartja a jövő generációját, ezért sem volt kérdés számára, hogy elvállalja a Méltóság Mezeje Program debreceni vezetőjének szerepét.

Forrás:Kádár Lajos
A díjazottak egy-egy Kincsemet ábrázoló szobrot vehettek át, illetve a Prima díjasok 1-1 millió, a különdíjas pedig 500 ezer forintos pénzjutalomban részesült.

A szombati gálaesten jelentették be, hogy idén Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója és Soltész József, a Sofém Kft. ügyvezető igazgatója kapták meg az Év Vállalkozója címet, akik Budapesten, a Művészetek Palotájában megrendezendő Vállalkozók Napja keretén belül vehetik át kitüntetésüket.

Forrás:Kádár Lajos
A Kölcsey Központban szombaton kiosztották a Év Megyei Vállalkozója Díjakat is. Ebben az elismerésben nyolcan részesültek: Darabos János, az Aqua Plastech Kft. vezetője, Kathi Annamária, az OTP pénzügyi tanácsadója, Mérész Ferenc, a Piramis Italkereskedés tulajdonosa, Mezei József, a Mezei Vill Kft. ügyvezetője, Rápolthy István, a Tuba Tanya tulajdonosa, Rózsa Péter, a Virágoskút Kertészeti Kft. tulajdonosa, Simon Tamás, a Simon Tamás Hair Studio vezetője és Teleki László, a Teleki Trans Kft. vezetője.

Nézd meg a díjátadóról készült galériánkat is! (Fotók: Kádár Lajos)

Hozzászólások