Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Százmilliókból újítottak fel két debreceni iskolát

MTI- 2016.08.30. 07:00
1627
Több száz millió forintot költhetett a nyári szünetben iskolák felújítására a debreceni önkormányzat - közölte Hajnal János, a Debreceni Intézményműködtető Központ igazgatója.
A város két oktatási intézményében végeztek jelentősebb fejlesztést a nyáron.

Az Ady Endre Gimnázium energetikai korszerűsítése csaknem 164 millió forintba került, a rekonstrukcióhoz az Európai Gazdasági Térség (EGT) - az EU-tagállamok mellett Izland, Norvégia és Liechtenstein - vissza nem térítendő támogatásként mintegy 136 millió forintot adott.

Illusztráció, képünk a debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola egyik tantermében készült.
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
Szintén teljes körű energetikai felújítást végeztek a szakemberek a Hatvani István Általános Iskolában, a 225 millió forintos beruházáshoz az EGT 137 millió forint támogatást nyújtott. A két intézmény a többi között külső hőszigetelést kapott, korszerűsítették a fűtési és világítási rendszereket, a villamosenergia-ellátás fejlesztésének részeként pedig napelemeket szereltek fel.

Önkormányzati forrásból további több mint 190 millió forintot fordítottak a város általános iskoláinak és középfokú oktatási intézményeinek felújítására. Munkálatokat 44 intézményi telephelyen végeztek, kicserélték például a korszerűtlen nyílászárókat, vizesblokkokat, térburkolatokat, aszfaltozott sportpályákat újítottak fel, tantermeket festettek ki, tetőket szigeteltek, és ahol szükséges volt, ott az épületszerkezeti és gépészeti rendszerek karbantartását is elvégezték.

A forrás egy részéből padokat, játékokat vásároltak, több helyen pedig kerékpártárolókat alakítottak ki.

Hozzászólások