Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Szexuális visszaélés: 12 éves diákját molesztálta egy tanár

Offmedia- 2016.09.26. 13:37
787
Súlyosabb ítélet született a balmazújvárosi tanár ügyében.
3 év 2 hónap börtönbüntetésre súlyosította a Debreceni Törvényszék másodfokon annak a tornatanárnak az ítéletét, aki 2015-ben kezdeményezett intim kapcsolatot  tanítványával egy balmazújvárosi iskolában

A Facebookon udvarolt

A másodfokú bíróság felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt K. Attilát 3 évre eltiltotta a tanári és az edzői foglalkozás gyakorlásától is. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Forrás:offmedia.hu
A Debreceni Járásbíróság 2016. június 21-én kihirdetett ítéletében a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, illetve 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az első fokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre.

K. Attila 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi intézményben testnevelő tanárként, de emellett edzői feladatokat is ellátott az iskola kézilabda csapatában. A kiskorú lánnyal edzői minőségében került kapcsolatba. 2015 májusa és 2015 júliusa között a vádlott „az edzői-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott a sértettel”, és a Facebookon keresztül rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött tanítványának. A kislánnyal személyesen is tartotta a kapcsolatot, amelynek eredményeként a kislányban is érzelmi jellegű kötődés alakult ki a vádlott iránt.

A szertárban csókolgatta a lányt

A vádlott a helyzettel és a tanári nevelői lehetőségeivel visszaélve a kialakult érzelmi viszonyt fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el. Pár hét elteltével többször is szájon csókolta a kislányt az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki, és egy alkalommal – a nyári szünet idején - találkozóra is hívta a 12 éves lányt. A lány a találkozóra nem ment el.

A vádlott szakmaiságát illetően egyébként sosem kapott panaszt az iskola vezetése, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották a férfit.
A vádlott a nyilvános ülésen bocsánatot kért, a sértett édesanyja elfogadta bocsánatkérését.

Kemecseiné Hársfalvi Klára tanácselnök az ítélet indoklása során kiemelte: edzői státuszában a vádlott olyan szituációkba kerülhetett, amelyek szorosabb kapcsolatot tettek lehetővé tanár és diák között, és a férfi ezekkel a helyzetekkel vissza is élt. A tanács elnöke szerint az elsőfokú bíróság megalapozott ítéletet hozott, és a Debreceni Járásbíróság bizonyítási eljárása is alapos volt. A tanácselnök hozzátette: a szexuális jellegű bűncselekmények esetében visszatartó ereje lehet a hosszabb időtartamú szabadságvesztésnek.

A Debreceni Törvényszék ítélete jogerős.

Hozzászólások