Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.17., szerda (Endre, Elek)

Színésznők lepték meg a debreceni Immanuel Otthon lelkes diákjait

Offmedia- 2016.12.16. 09:45
852
Az ünnepi előadást az iskola tornatermében, csaknem hatvan gyerek nézte meg.

A Csokonai Színház igazgatója, Ráckevei Anna és a színésznők karácsonyi énekekből, Fésűs Éva verseiből, karácsonyi mesékből és népköltésekből válogattak. A műsor végén a diákok és a színésznők együtt énekelték el a Mennyből az angyalt - írja a Csokonai Színház a honlapján.

A gyerekek is készültek meglepetéssel, agyagból készített ajándékokkal kedveskedtek a művészeknek.

Ráckevei Anna elmondta: nem először járt az Immanuelben, hisz ezen a helyen mindig feltöltődik a lelke: azonnali és elementáris a visszajelzés a legkisebb gesztusra is.


Az Immanuel Otthonnak három részlege működik. A fejlesztő iskolában jelenleg 37 szellemileg akadályozott tanulót foglalkoztatnak. A magántanulói csoportokban 18-an tanulnak, közöttük kevésbé figyelhető meg az értelmi érintettség, a testi akadályozottság inkább az, ami megnehezíti a mindennapjaikat.

A harmadik, a szociális részlegen olyan fiatalok fejlesztéséről gondoskodnak, akik már nem tankötelesek, azonban más intézményben nem tudnának elhelyezkedni.

A 27 fiatalnak a legalapvetőbb tudást igyekeznek átadni az őket körülvevő környezetükről és az önellátásról. Sütnek, főznek, takarítanak, rendben tartják az udvart, kertészkednek, és csodálatos tárgyakat alkotnak agyagból.

A nevelők minden évben színes programokat szerveznek, és igyekeznek a nagyvilágot közelebb hozni diákjaik számára. Honlapjukról folyamatosan figyelemmel kísérhetők az aktuális események. Próbálják magukat megmutatni és elfogadtatni a világgal.

(Csokonai Színház)

Hozzászólások