Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Szörnyű: nem akart gyereket, halálra verte újszülött babáját

Offmedia- 2016.10.24. 12:07
1285
A szülők mindent megtettek, hogy a nő korábban elvetéljen. A férfi most enyhítést kapott.
Brtuális gyerekgyilkosságról tárgyaltak hétfőn a Debreceni Ítélőtáblán. Egy hajdúszoboszlói pár még 2014-ben tudta meg, hogy gyermekük lesz, és rögtön el is döntötték, hogy mindent megtesznek azért, hogy a nő elvetéljen.

A nő rendszeresen fogyasztott alkoholt, többet cigarettázott, a férfi pedig több alkalommal megütötte illetve megrúgta a nő hasát, hogy elhajtsa a magzatot. Mivel ez nem történt meg, megállapodtak abban, hogy ha a gyermek mégis élve megszületik, a nő meg fogja fojtani, majd a férfival együtt eltüntetik a testet.

2014. júliusában a nő egyedül volt otthon és a fürdőszobában megszülte a gyermeket, akinek egy ollóval több sérülést okozott, majd a kád pereméhez ütötte a fejét. Ezt követően törölközőbe csavarta és miközben az erős vérzését próbálta csillapítani, a polcon lévő törölközők alá rejtette. Ezt követően sírva felhívta az édesanyját, akinek sírva elmondta, hogy mi történt, majd felhívta a gyermek édesapját is. A hazaérkező szülők megtalálták a halott gyermeket, a férfi pedig értesítette a mentőket. A gyermek életképes állapotban jött a világra, a bántalmazás nélkül a szülést követő szakszerű orvosi ellátással életben tartható lett volna.

A nőt még idén áprilisban 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, a férfit pedig bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra. Hétfőn azonban a Debreceni Ítélőtábla a férfi fegyházbüntetését 10 évre enyhítette, egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg és a nőre nézve helyesen minősítette a cselekményt is. A férfi esetében azonban a különös kegyetlenség nem volt megállapítható a cselekmény során, hiszen nem tudott az ölés végső megvalósítási formájáról és nem volt jelen a bűncselekmény elkövetésekor. A férfi pszichikai bűnsegédként vett részt a cselekményben, ezért az ő esetében nem indokolt a törvényi minimumnál hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabása. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások