Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Tbc-s dolgozó miatt kapnak oltást az ovisok

Offmedia- 2016.04.11. 00:56
783
Hétfőn és kedden kap oltást mintegy 123 debreceni óvodás.
Még a múlt héten derült ki, hogy a debreceni Mesekert Óvoda egyik dolgozója tüdőtuberkulózissal (tbc) fertőződött meg, emiatt 123 óvodást be kell oltani. Az oltásra ezen a héten hétfőn és kedden kerül sor. Bár az óvoda három telephelyén mintegy 205 kisgyerek található, de csak azok kapják meg a próbaoltást, akik közvetlenebb kapcsolatba kerülhettek a dolgozóval.

Az óvodában azóta a játékokon át a kilincseken keresztül a székekkel bezárólag már mindent fertőtlenítettek - derül ki az RTL Klub riportjából.

Az intézményvezetőt, Fekete Valériát még március 23-án értesítette a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa arról, hogy az éves kötelező tüdőszűrő vizsgálat eredménye egyik dolgozójuk esetében pozitív lett.

Képünk illusztráció
Forrás:Stocksnap.io
Az érintett szülőknek rendkívüli szülői értekezletet tartott április 5-én a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa és a megyei tisztifőorvos. A jelenlévő szülőket tájékoztatták arról, hogy előfordulhatnak ilyen megbetegedések, de kicsi a valószínűsége annak, hogy bárki megfertőződött.

A szülők megnyugtatására kötelező bőrpróbaoltást rendeltek el. Ez a három telephelyen a 205 óvodás közül 123 gyermeket érint. Április 11-én és 12-én - hétfőn és kedden - oltanak, majd csütörtökön és pénteken annak leolvasása.

A fertőzött dolgozó egyébként január vége óta egy üzemi baleset miatt nem dolgozik.

TBC-s megbetegedések Magyarországon, 1950-2014
Forrás:MTI
Forrás: MTI/RTL Klub

Hozzászólások