Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Tényleg mindent megváltoztathat a magyar felfedezés

Offmedia- 2016.08.17. 10:16
2290
Egy friss tanulmány úgy tűnik, megerősíti majd a debreceni kutatók felfedezését.
Egy új amerikai tanulmány megerősíteni látszik magyar fizikusok tavalyi megfigyelését, mely egy mindmáig ismeretlen szubatomi részecske létezésére utalt - írja a nol.hu.

Krasznahorkay Attila, a kutatás vezetője
Forrás:offmedia.hu
Jonathan Feng, a Kaliforniai Egyetem asztrofizikus professzora azt írja, hogy a négy ismert alapvető természeti erő, a gravitáció, az erős és a gyenge kölcsönhatás, valamint az elektromágneses erő mellett egy ötödik is létezhet, amely teljesen megváltoztathatja a világegyetemmel kapcsolatos ismereteinket, ami az erők egyesítéséről és a sötét energiáról alkotott nézeteinkre is kihat.

Idén májusban jelentették be, hogy eddig ismeretlen erőt találtak a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetének (MTA Atomki) fizikusai (a tudományos felfedezésről mi is írtunk részletesebben, cikkünket ide kattintva lehet elolvasni). A Nature neves tudományos lap portálján közzétett cikk szerint nagyon különleges dolgot fedezhettek fel Debrecenben: a természet ötödik alapvető kölcsönhatását. Kísérleti eredményeiket világszerte próbálják megismételni.

Forrás:offmedia.hu
Amennyiben a felfedezést megerősítik, az áttörést hozhat a fizikában. A friss amerikai tanulmány szerint elképzelhető, hogy a lehetséges ötödik erő az elektromágneses erővel, a gyenge és az erős kölcsönhatással egyaránt összefüggésben áll „egy hatalmasabb, fundamentális” erő megnyilvánulásaként.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások