Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Testvérváros lett Brno és Debrecen

Offmedia- 2017.01.20. 01:01
825
Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város a csehországi Brno városával. A megállapodást január 19-én írta alá Petr Vokrál, Brno és Papp László, Debrecen polgármestere a csehországi városban zajló Regiontour nemzetközi turisztikai vásáron. A kiállításon Debrecen standdal vesz részt.
Az ünnepélyes alkalmon Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy a két város stratégiájában nagyon sok a hasonlóság. Erős és fejlődő gazdaság, erős és fejlődő oktatás, kitűnő városi életminőség, fejlődő környezet jellemzi mindkettőt. A polgármester biztos abban, hogy a két ország második legnagyobb városai között induló új és tartalmas kapcsolat csak erősíteni tudja a visegrádi országok közötti együttműködést.


A megállapodás értelmében a két város a gazdaságfejlesztés, a befektetés, a tudomány, a kutatás, az innováció, az oktatás, a turizmus, a kultúra és a sport területén kíván együttműködni.


Brno Debrecen 18. testvérvárosa. Két éve vették fel a kapcsolatot egymással. Debrecen 2016-ban is standdal vett részt a Regiontour vásáron, míg a csehek tavaly a Debreceni Virágkarnevál vendégei voltak.

Hozzászólások