Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Teszt: kipróbáltuk az ingyen wifit a villamoson

Offmedia- 2016.11.21. 22:55
2516
Mennyire hasít a DKV járatain a wifi?
Alig egy hónapja jelentette be a DKV, hogy néhány járatán már tesztüzemben elindult a wifi. Így a debreceni tömegközlekedők akkor is netezhetnek menet közben, ha egyébként nincsen mobilnet előfizetésük.

Forrás:offmedia.hu
Hétfő este egy új, CAF 520-as villamosra szálltunk fel - persze ezt annyira nem figyeltük, sőt, egyébként már szinte el is felejtettük, hogy van ingyen wifi, de a villamoson lévő kis tévéreklám pont erre hívta fel a figyelmünket. Néhány megállót mentünk csak, gondoltuk, miért is ne próbálnánk ki.

Forrás:offmedia.hu
A wifi listán ott is volt a Dkv_Free_WiFi, és ahogyan képernyőképünkön látszik, egész jó volt a jelerőssége is:

Forrás:offmedia.hu
Ezt kiválasztottuk, és csatlakoztunk rá:

Forrás:offmedia.hu
Jött is rögtön értesítés, hogy csatlakozzunk a hálózatba. Az alábbi böngészőablak ugrott fel, itt a szürke, "login" négyzetre kell kattintani, és már tudunk is netezni.

Forrás:offmedia.hu
Azt sajnos nem tudjuk, hogy azért mázlink volt-e, mert viszonylag kevesen voltak a villamoson (így vélhetően kevesen is csatlakoztak rá a hálózatra), de elég gyors volt a wifi. Másodpercek alatt betöltött például a Facebook, vagy a weboldalunk:

Forrás:offmedia.hu

Forrás:offmedia.hu
Van tapasztalatod arról, mennyire gyors a DKV járművein a wifi akkor, amikor tele vannak a járművek? Oszd meg velünk kommentben!

Hozzászólások