Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Tizenévesek ütlegeltek hajléktalanokat Debrecenben

Offmedia- 2016.06.22. 10:13
290
Két elkövető 13 éves, míg idősebb társuk 16 éves.
Még tavaly december 7-én jelentette egy nő a rendőrségnek Debrecenben, hogy több fiatal leütött egy férfit, aki ott fekszik a földön. A bejelentő elmondta, hogy az elkövetők a helyszínről elmenekültek - közölte a police.hu. A járőrök a Jerikó utcában a sérültet nem, csupán a bántalmazás nyomait találták meg a földön, ezért keresni kezdték a sértettet. Ezt követően aznap később újabb bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy férfi – akihez mentőt hívtak - bement a Debreceni Tűzoltóság épületébe segítséget kérni.

Forrás:police.hu
A nyomozók a helyszínen adatgyűjtést végeztek, és megállapították, hogy egy hajléktalan férfit és két társát több fiatal bántalmazott korábban, a Jerikó utcában, amely során elvették egyikük óráját. A sértett másik két társát a Lehel utcában találták meg a rendőrök, akik szintén megsérültek a bántalmazás során, ezért mentőt hívtak hozzájuk.

Forrás:police.hu
A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 és 13 éves fiút és egy 13 éves lányt, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a fiatalkorúakat gyanúsítottként kihallgatták, majd a 16 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A két gyerekkorú gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Az igazságügyi szakértők bevonásával folytatott nyomozást a rendőrség június 17-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

Hozzászólások