Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.23., kedd (Béla)

Több ezer lőszert és fegyvereket találtak egy józsai házban

Offmedia- 2016.09.15. 10:54
755
Százszámra voltak lőszerek a józsai családi házban, ahol a debreceni nyomozók házkutatást tartottak.
A rendőrség vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a gyanúsítottal szemben.


A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatott nyomozást B. Lászlóval szemben. A nyomozás adatai szerint 2016. június 3-án állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy férfi Debrecen-Józsán, a családi házában engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tart.


A rendőrök a házkutatás során B. László hálószobájában négy maroklőfegyvert találtak. A nyomozók átvizsgálták a pincét és a garázst is, ahol egy működésképtelen, de nem hatástalanított antik karabélyt, két légfegyvert, egy házilag készített hangtompítót és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint egy hűtőszekrényben több száz lőszert is találtak. A nyomozók összesen 853 darab 0,22-es kaliberű lőszert, valamint 1746 darab különféle méretű lőszert, továbbá a fegyvereket lefoglalták.


A rendőrök B. Lászlót elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a lefoglalt fegyverek mindegyike lőfegyvernek minősül, amelyek tartásához a férfi a szükséges engedéllyel nem rendelkezett.


A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást 2016. szeptember 14-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

Hozzászólások