Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Több mint 300 millióval verték át áldozataikat

Offmedia- 2016.12.08. 13:39
890
A Hajdú-Bihar megyei nyomozók vádemelést javasolnak a gyanúsítottak ellen, akik ugyanazt a kukoricát több cégnek is eladták.
Egy Kft. képviselője tett feljelentést a rendőrségen 2012. május 2-án egy férfi és egy nő ellen, akiktől 4400 tonna kukoricát vásárolt, de annak elszállításakor a termény már nem volt a telephelyeken.

A nyomozás során kiderült, hogy Dudla Andrea és O. Róbert 2012 márciusában egy létavértesi és egy balmazújvárosi telephelyen tárolt kukoricát bemutatta a feljelentőnek, majd annak eladásáról megegyeztek és az összesen közel 250 millió forint vételárat a sértett kiegyenlítette, azonban annak elszállítására ekkor nem került sor.

Forrás:police.hu
Ugyanezzel a terménnyel kapcsolatban O. Róbert 2012. március 22-én egy másik, gödöllői cég vezetőjével kötött szerződést 2000 tonna kukorica eladásáról, amelynek vételárát a Kft. átutalta O. Róbert cégének és megkezdte a termény elszállítását. Majd 2012 áprilisában a gyanúsítottak újabb két szerződést kötöttek a gödöllői Kft.-vel további kukorica vásárlásáról, amelynek azonban már csak egy részét tudta elvinni a vevő, mivel időközben Dudla Andrea és O. Róbert a kapott pénzzel elmenekült az országból.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére mindkét gyanúsított ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a nyomozási bíró. A 40 éves debreceni férfi idén június 24-én hazatért Thaiföldről. A rendőrök már a reptéren elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, az iratokat pedig most vádemelési javaslattal küldte tovább a főügyészségnek - közölte a police.hu.

Az alábbi képen látható 41 éves Dudla Andrea jelenleg is szökésben van.

Forrás:police.hu
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki Dudla Andrea tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Hozzászólások