Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Több tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek rászorulóknak

MTI- 2016.10.26. 09:16
580
Több tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek és osztanak szét rászoruló családok között debreceni civil szervezetek - mondta el a Debreceni Karitatív Testület társelnöke kedden sajtótájékoztatón.
Széles Diána alpolgármester emlékeztetett: tavaly októberi megalakulása óta a karitatív testület számos gyűjtési akcióban vett részt, a mostani kezdeményezés pedig az eddigieknél is szélesebb összefogással, a Debreceni Élelmiszermentő Hálózattal együttműködve valósult meg. Az akcióban részt vevő szervezetek önkéntesei a város nagyáruházaiban gyűjtöttek tartós élelmiszereket, többek között lisztet, cukrot, tésztaféléket - tette hozzá.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
Szántó László, az élelmiszermentő hálózat munkájában részt vevő A Család a Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: az összegyűjtött három és fél tonna tartós élelmiszer egy részét a Debreceni Szakképzési Centrum mintegy 240 rászoruló diákja kapja meg, a többit pedig a gyűjtésbe bekapcsolódott civil szervezetek - a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat, a Szent István Plébánia Karitász Csoportja, a Héra Családsegítő Szolgálat, a Vígvándor Alapítvány, a Lépéselőny Egyesület, a Tégláskerti Református Egyházkerület és a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. - hátrányos helyzetű családoknak juttatják el.

Az öt kilogrammos csomagokból több mint 500 család kap majd - fűzte hozzá.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nevelésnek fontos része a diákok önkéntes munkára, adakozásra ösztönzése, ezért a gyűjtésben a centrum tagintézményeinek tanárai, tanulói is aktívan részt vettek.

A tavaly májusban alakult Debreceni Élelmiszermentő Hálózat havonta mintegy 10 tonna még le nem járt, fogyasztható élelmiszert gyűjt össze, és oszt szét rászoruló emberek között.

Hozzászólások