Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Tragédia a munkahelyen: a földre zuhant és meghalt

Offmedia- 2016.09.23. 10:15
2120
Gondatlanság okozhatta a halálos balesetet a debreceni telephelyen.
Még tavaly novemberben egy debreceni telephelyen 3 férfi személyemelésre alkalmas hidraulikus működtetésű emelőkosárban, N. Richárd eközben egy híddaruval végzett munkát. A tevékenysége közben a 30 éves füzesgyarmati férfi által irányított munkagép nekiütközött az emelőkosaras eszköznek, amely a földre borult és a benne tartózkodó sértettek kiestek.

Forrás:police.hu
Az egyik földre zuhant férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg társai súlyos, valamint könnyű sérüléseket szenvedtek.

A halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N. Richárd a nyomozás adatai szerint nem győződött meg arról, hogy az emelőkosaras eszköz hatósugarában biztonságosan dolgozhat az általa működtetett daruval.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárásba munkavédelmi szakértőt vont be, aki megállapította, hogy a fővállalkozói jogokkal rendelkező B. Attila feladata lett volna biztosítani az egy időben, egymás hatósugarában működő daruk balesetmentes munkavégzését. A vélemény alapján a 45 éves debreceni lakos is megalapozottan gyanúsítható halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével.

Forrás:police.hu
A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

Hozzászólások