Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Túl sok papírmunka: nem változtatnak utcaneveket Debrecenben

Offmedia- 2016.04.30. 09:35
464
Részben erre hivatkozva marad továbbra is Károlyi Mihály utca Debrecenben.
Heves viták és érvek ütköztek az április 28-ai közgyűlésen, ahol az esetleges utcanévváltoztatásról is szó esett - írja tudósításában a vagy.hu. A Károlyi Mihály utca átnevezéséről szóló előterjesztést azzal indokolták, hogy az ő „politikai tevékenysége a legelfogultabb gondolkodókban is kételyeket kell támasztani aziránt, hogy méltó-e arra, hogy hazánkban közterület viselje nevét”. Hasonlóan az Erdei Ferenc utcát is szerették volna átneveztetni, az MTA állásfoglalására alapozva. A Jobbik frakcióvezetője, Kőszeghy Csanád Ábel felszólalásában hozzátette, hogy „borzasztó emberekről van szó.”

Forrás:Google Maps
A fideszes Mazsu János pedig a Jobbik megdöbbenésére (ezt később ki is hangsúlyozták) azt mondta, hogy a Károlyi Mihályról kialakult többségi vélemény sem konszenzuális, és Erdei Ferenccel is ugyanez a helyzet: tudósként, kutatóként elvitathatatlant alkotott. Beszédét azzal zárta, hogy tartózkodik majd a szavazásnál - írja a lap.

Barcsa Lajos alpolgármester végül elmondta, hogy az utcanévváltoztatás rengeteg papírmunkával járna, a változás pedig nagyjából 700 lakos érintene. A képviselők többsége végül nem támogatta a javaslatot.

A régi utcaneveket egyébként Varga István és Szabó Magda nevére cseréltette volna le a Jobbik.

Hozzászólások