Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Turisztikai központ lenne Debrecen

MTI- 2017.03.24. 18:20
1645
A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere.
Ebben az évben számos olyan turisztikai beruházást valósítanak meg, illetve kezdenek el, amelyek vonzóbbá teszik a várost - tette hozzá Széles Diána. A bontási munkálatokkal elkezdődik az új nagyerdei strandfürdő és a főpályaudvar építése. Több kerékpárút is épül majd, valamint az állatkert fejlesztéséhez is hozzákezdenek.

Debrecenben tavaly 387 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ami az egy évvel korábbihoz képest 10 százalékos emelkedés - mondta. Kiugróan magas, 26 százalékos volt a növekedés a külföldi vendégéjszakák számában: a más országokból érkezett turisták 132 ezer vendégéjszakát töltöttek el Debrecenben.

A nemzetközi repülőtér forgalma is folyamatosan emelkedik: 2016-ban 285 ezer utas használta a repteret, ami 65 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az alpolgármester elmondta azt is: jól haladnak az előkészületek annak érdekében, hogy Debrecen kiemelt turisztikai régió legyen, és amennyiben a terveket a kormány jóváhagyja, újabb források nyílhatnak majd meg a térség turizmusának fejlesztésére.

A vasárnapig tartó debreceni utazási vásáron több mint 90 kiállító - utazási irodák, wellness központok - mutatják be kínálatukat. Az idei esemény díszvendége Tunézia.

Hozzászólások