Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.22., péntek (Cecília)

Új buszok érkezhetnek Debrecenbe

Offmedia- 2017.04.16. 09:38
3412
Pontosabban csak nekünk lennének újak: 8 darab használt busz jöhet Rijekából.
A Petőfi tér átépítése során nem csak a terelőútvonalak és az ideiglenes menetrendek jelentenek majd változást, hanem kicsit "színesedik" az autóbuszpark is - írja Facebook-oldalán a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE). Várhatóan nyolc darab használt Mercedes Citaro G típusú, Euro IV-es motorral szerelt csuklós autóbusz érkezik Rijekából (Fiume), amelyek "besegítenek", hogy a hosszabb menetidő és a terelőútvonalak ellenére is kiszolgálásra kerüljenek az igények.

Az, hogy az átépítés után maradnak-e még nem ismert. Az biztos, hogy a csúcsidőszak kiszolgálása igényli a csuklós autóbuszokat.

Forrás:Facebook/DERKE
Az autóbuszok kora viszont nem épp optimális a DERKE szerint, akik úgy fogalmaznak, "egy idősek a debreceni 'civisekkel', valamint az előéletük sem makulátlan". Az egyesület azt írja, a rijekai üzemeltető már a garanciális időszakban komoly műszaki problémákat tapasztalt velük és 2011-től perben állt a buszokat gyártó EvoBus-szal. Végül tavaly jutottak egyességre, ami szerint a gyártó visszavásárolta a buszokat.

Hozzászólások