Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Új szak indul: ilyet eddig nem lehetett tanulni Debrecenben

Offmedia- 2016.08.05. 10:46
624
A pótfelvételi eljárás keretében lehet rá jelentkezni.
Már testnevelő szakra is lehet jelentkezni a Debreceni Egyetemen, igaz, ez a lehetőség kizárólag a pótfelvételi eljárás keretében áll a leendő hallgatók előtt. Az egyetem ugyains csak a december-januárban megjelent tájékoztató után kapta meg az akkreditációs engedélyt a szak elindítására, így a "rendes" eljárás során ezt már nem tudták meghirdetni.

Forrás:offmedia.hu
A testnevelő tanár szak elindítására már hosszú ideje készült az egyetem - tudtuk meg Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgatótól. Mint fogalmazott, a szak elindítása mérföldkő a Debreceni Egyetem életében. Ugyanis rengeteg energiát, munkát ölt abba az egyetem, hogy a sporttudomány területén kimagasló eredményeket tudjon felmutatni.

Az új szak nem önmagában indul el, hanem szakpárban, összesen 10 másikkal párosították össze az alábbiak szerint: 4 bölcsész szakkal (angol, német, magyar, történelem), 5 természettudományival (biológia, földrajz, kémia, fizika, matematika), illetve informatika szakpárban. A pótfelvételin osztatlan tanárképzési formában lehet rá jelentkezni, egyelőre önköltséges képzésben - ez egyébként 300 ezer forintot jelent félévenként. A 2017/2018-as tanévtől viszont már állami ösztöndíjas formában is lehet majd rá jelentkezni, az egyetem nem tartja kizártnak, hogy emiatt inkább jövőre várható jóval magasabb érdeklődés.

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások