Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Ütötték, fenyegették a betörők az idős férfit

Offmedia- 2016.07.06. 10:31
703
Egy 19 éves fiút még keresnek a rendőrök.


Ketten raboltak ki egy idős férfit Debrecenben még júniusban. Az egyik gyanúsított előzetes letartóztatásban van, társa ellen elfogatóparancsot adtak ki a nyomozók.

Forrás:police.hu
Egy alkalmazott értesítette a rendőrséget június 5-én kora reggel arról, hogy Debrecenben a Nagy Lajos király téren található vendéglátóhely ablakát ismeretlenek betörték és onnan élelmiszereket, üdítőt és a kasszában található készpénzt ellopták. Ezt követően június 10-én hajnalban ismét bejelentést tettek, hogy ugyanazt a kirakatot megint betörték és élelmiszereket, üdítő italokat vittek el.

Forrás:police.hu
A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fiatalokat. A 18 éves K. Dávidot, a 20 éves S. Józsefet és F. Ádámot a nyomozók elfogták és kihallgatták. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmény elkövetését. Társukat, a 19 éves Sztankovics Xavér Márkot a rendőrök még keresik, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.

Őt keresik a rendőrök
Forrás:police.hu
A nyomozók azt is megállapították, hogy K. Dávid és Sztankovics Xavér Márk megalapozottan gyanúsítható egy idén júniusi, Cikória utcában történt rablás elkövetésével. A két fiatal betört a sértett családi házába és a 65 éves férfit pénze átadására szólították fel. A férfi ennek nem tett eleget, ezért többször is megütötték és a heverőre lökték őt, majd átkutatták a házát és egy ott talált törött késsel megfenyegették, hogy minden hónapban adjon nekik 60 000 forintot. A gyanúsítottak végül megtalálták a sértett pénzét, amellyel távoztak.

S. József és F. Ádám az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a debreceni lakosok ellen.
A rendőrség egyben kéri, hogy aki a képen látható Sztankovics Xavér Márkot felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Hozzászólások