Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Veszélyes hulladékkal buktak le

Offmedia- 2016.06.09. 16:34
348
Utánfutóval szállították a fémhulladékot Hajdúnánáson.
A rendőrök májusban járőröztek Hajdúnánáson, amikor feltűnt nekik egy gyanús autó, amelynek az utánfutója teljesen tele volt fémhulladékkal. A járőrök igazoltatták a gépkocsi sofőrjét és két utasát, valamint átvizsgálták az utánfutót, amelyben több akkumulátort is találtak.

A három nyírbátori lakos elmondta, hogy sem hulladék, sem veszélyes hulladék felvásárlására és szállítására engedéllyel nem rendelkeznek, a fémet és az akkumulátorokat pedig hol kapták, hol pedig ismeretlenektől megvásárolták.

Forrás:police.hu
A helyi rendőrkapitányságra előállított 19 éves Cs. Zoltánt, a 40 éves M. Istvánt és a 41 éves F. Róbertet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a gyanúsítottaktól 11 savas akkumulátort foglaltak le, valamint feljelentést tettek ellenük a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál illegális fémkereskedelem miatt. A NAV munkatársai a körülbelül 800 kilogramm súlyú vashulladékot és az utánfutót lefoglalták.

A rendőrség a nyírbátori férfiakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

Hozzászólások