Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Videó: négyes ikrek tagjának négyes ikrei születtek Debrecenben

Offmedia- 2016.11.25. 13:12
1556
A babákat 12 fős orvoscsoport segítette a világra.
A debreceni házaspár ez év elején döntötte el, hogy gyermeket szeretnének. Meglepődtek, amikor kiderült, hogy egyből négy baba érkezik - írja az unideb.hu.

Forrás:Debreceni Egyetem
-  Amikor megtudtuk, először nem hittük el, másodjára sem, de aztán bebizonyosodott, hogy valóban ez a helyzet. Nagyon örültünk, de izgultunk is, hogy egészségesek legyenek a babák. Ez úgy tűnik, hogy össze is jött – fogalmazott az édesapa, Boda István, aki szintén négy ikertestvér egyikeként látta meg a napvilágot 30 évvel ezelőtt a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Az ő születésük volt az első ilyen eset az intézmény történetében, a mostani pedig a második. Külön érdekesség, hogy mindkét alkalommal jelen volt Póka Róbert, a klinika jelenlegi igazgatója.

Most az ő és Jenei Katalin szülész-nőgyógyász vezetésével egy tucatnyi szülészből, nőgyógyászból, kardiológusból, neotatológusból és aneszteziológus álló csoport segítette világra Boglárkát, Flórát, Jázmint és Istvánt.


A kisbabák egészségesek, súlyuk 1500 és 1900 g között van, jelenleg inkubátorban figyelik őket a Gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályán, ahonnan várhatóan néhány nap múlva kiengedik őket. Az édesanya a biztonság kedvéért az elmúlt 11 hetet már a klinikán töltötte, annak ellenére, hogy a várandósság alatt komolyabb orvosi probléma nem merült fel.

-  Nagyon figyelemre méltó, hogy az anyukának a 34. hétig sikerült kihordania a babákat. A terhesség során gyakran jelentkező cukoranyagcsere-zavar és vérnyomás probléma sem alakult ki.  Négyes ikreknél viszont a vázizomrendszer fizikai terhelése, a szív- és érrendszer, valamint a tüdő terhelése olyan hatványozottan jelentkezett, hogy az édesanya és a babák érdekében a programozott császármetszés mellett döntöttünk. Ez szerencsére teljesen problémamentesen zajlott – mondta Póka Róbert professzor, aki szerint a hattagú család a karácsonyt már az otthonában töltheti.

Hozzászólások