Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

"Vona, takarodj!" - tüntetés a Jobbik ellen Debrecenben

MTI- 2017.01.14. 22:04
2550
A Jobbik jelenlegi politikája és Vona Gábor pártelnök ellen tüntettek több tucatnyian szombat este Debrecenben. Galériával!
A demonstrálók - valamennyien a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők - a Nagytemplom előtti Kossuth szobortól transzparensekkel vonulat a Jobbik helyi irodájához. A menet élén egy nagyméretű plakátfotón Vona Gábor és Heller Ágnes volt látható, ahogy kéz a kézben haladnak együtt, egy másik transzparens pedig azt üzente: "Vona, elárultátok a nemzeti radikalizmust".

Kivágták a tüntetők a párt zászlajából az emblémát
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
Ulics Erika, a Jobbik korábbi hajdú-bihari országgyűlési képviselő-jelöltje a tüntetésen élesen bírálta Vona Gábort és a párt jelenlegi vezetését.

Szavai szerint "a Jobbik - ellentétben alapító nyilatkozatával - felhagyott korábbi politikai irányvonalával, letért az eredetileg felvázolt útról. A Jobbik elnöke és más vezetői, képviselői magatartása azt a látszatot keltik, mintha egy egész szervezet szándéka alapján fordultak volna olyan irányba, ami a kormányzás mindenáron való megszerzését tűzte ki célul".

Forrás:Kádár Lajos
A szónok szerint "sem a Jobbik tagsága, sem a választók nem erre hatalmazták fel a Jobbik vezetését, nem azért kaptak bizalmat, hogy azzal visszaéljenek, s hogy minden korábbi elvet feladva Fidesz-arcúvá formálják a szervezetet", majd lemondásra szólította fel Ulics Erika a Jobbik vezetőit.

"Vona, takarodj!" - hangzott el többször is a demonstráció idején, majd a tüntetés végén több helyi alapszervezet zászlajából kivágták a Jobbik jelvényét, majd a lyukas zászlókat lobogtatva megtaposták azokat.

Forrás:Kádár Lajos
Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, aki a helyszínen nézte végig a demonstrációt, az MTI-nek elmondta: az, hogy egy országosan meghirdetett demonstráción 25-30-an vettek részt, látványosan bizonyítja, hogy "a Jobbik jó úton jár".

Nem mindenki alkalmas arra, hogy végigjárja a néppártosodás útját, de "ezt az itt megjelent demonstrálóknak nem is kell megtenniük" - tette hozzá.

"Ezt az utat a Jobbik jelenlegi tagságának kell végigjárnia, hogy 2018-ban leválthassák az elmúlt időszak talán legkorruptabb kormányát" - mondta Jakab Péter a Jobbik-ellenes debreceni demonstrációt követően az MTI-nek.

Nézd meg teljes galériánkat a tüntetésről:
(Fotók: Kádár Lajos)

Hozzászólások