Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Zombis véradás: The Walking Dead Debrecenben

Offmedia- 2016.10.05. 08:25
1721
Különleges véradást rendeztek Debrecenben.
Megtelt a „Vérbutik” szeptember 30-án Debrecenben; 122-en jelentkeztek véradásra, közülük 77-en adhattak vért a szűrővizsgálatok után. Mind a 122 jelentkező kapott olyan relíkviákat, amelyek véresen komolyan megidézték a The Walking Dead filmsorozat legújabb évadát. Nem csak véres pólókban, injekciós tűre emlékeztető tollakkal és véres bögrékkel hagyták el az akció helyszínét a véradók, hanem vérző homlokkal, karokkal és kezekkel is – jókedvük elárulta, hogy kutya bajuk. A groteszk humorú programon ugyanis ingyen műsebeket készített a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi szervezetének ifjú önkéntese az akció résztvevőinek és és minden érdeklődőnek.

Forrás:Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
A filmsorozat rajongói és a többi segítő szándékú ember összesen 231 ember életét mentett meg a Fox Televízió és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének akciójában – hiszen egyetlen véradással három ismeretlen embertársán segít a donor.

A program része volt annak a nemzetközi és hazai rendezvény-sorozatnak, amelyben „Vérbutikok” vagy „Blood Store”-ok járták be az ország nagyobb városait, hogy a tévésorozat rajongói között népszerűsítsék a véradást.

Hozzászólások