Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Zsúfolt hétvégéje volt a megyei tűzoltóknak

Offmedia- 2016.09.12. 14:41
528
Liftben ragadtak, indítókulcsot zártak az autóba, faág esett egy kocsira, szemét lángolt...és még sorolhatnánk!

illusztráció
Forrás:Getty/iStock

Két emelet között ragadt liftből kellett embereket kimenteni, a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak, péntek délután Debrecenben, a Csapó utcában. A tűzoltók a lift feszültségmentesítése után, egy speciális kulccsal nyitották ki a liftet és segítették ki belőle a benne ragadt embereket.

Bezárta az autóba az indítókulcsot egy személy péntek délután Debrecenben, a Pesti utcában. Az éppen arra gyakorlatozó debreceni hivatásos tűzoltóktól kért segítséget, akik az autó egyik üvegét, a tulajdonos beleegyezésével betörték, és a kulcsot átadták az autó tulajdonosának.

Két személygépkocsira szakadt egy közel húsz méteres faág Debrecenben, a Tímár utcában. A leszakadt ágat a tűzoltók láncfűrész és emelő segítségével távolították el.

Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi szombat hajnalban, Debrecenben, a Szoboszlói úton. Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört és a villanyvezetékek is leszakadtak. A helyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járművet, majd értesítették az áramszolgáltató, aki elvégezte a szükséges óvintézkedéseket. A délelőtti órákban ismét a megyeszékhelyen történt egy autóbaleset. Ekkor a Károlyi Mihály utcában egy személygépkocsi és egy villamos karambolozott. A tűzoltók a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett feszültségmentesítették a személygépkocsit. A műszaki mentés és helyszínelés idején az érintett szakaszon szünetelt a villamosközlekedés, mivel a balesetet szenvedett autó a másik villamos pályán rekedt.

Összehordott szemét kapott lángra szombat délután Derecskén, a Semmelweis utcában. A tüzet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Lesodródott az útról, az árokba hajtott majd egy fának csapódott szombat délután egy személygépkocsi Berettyóújfalu és Bakonszeg között. A járművet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. Az autóban ketten utaztak, ők könnyű sérüléseket szenvedtek.

Közel három méter mély aknába esett kutya miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, tegnap hajnalban a megyeszékhelyen található Kishegyesi útra. A tűzoltók létra segítségével mentek le az aknába és hozták fel onnan a rémült állatot, amit a bejelentő hazavitt.

Lehasadt, az útra esett és forgalmi akadályt képezett egy közel tíz méter magas fa egyik ága tegnap délelőtt Debrecenben, a Szenci Molnár Albert utcában. A közúti forgalmat veszélyeztető növényrészt a helyi hivatásos tűzoltók távolították el.

Száz négyzetméteren kapott lángra a száraz vegetáció, tegnap délután Debrecenben, a Gázvezeték utcában. A tüzet, a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Néhány órával később a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat is avartűz miatt riasztották. Nekik Toldon, a Jókai utcában, majd a Kossuth utcában kellett megfékezni az árokparton levágott és összehordott száraz gaz lángjait.

Forrás: Rácz Máté - hajdu.katasztrofavedelem.hu


Hozzászólások