Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.23., hétfő (Tekla)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Világszerte egyedülálló épületvetítés lesz Debrecenben

Világszerte egyedülálló épületvetítés lesz Debrecenben

Offmedia- 2016.08.09. 13:47
1378
Nagy durranásra készül a város a karneváli héten.
Kifejezett céja Debrecennek, hogy az augusztus 20-i virágkarnevál ne csupán egy egynapos turisztikai látványosság legyen, hanem egy olyan programsorozat, amely hosszabb időre is a városba csábítja a turistákat - mondta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Ehhez persze vonzó, színes, érdekes programokat kell kitalálni, így idén először monumentális épületvetítés is lesz Debrecenben.

Az épületvetítések világszerte népszerűek, Genfben, Párizsban, Moszkvában, Prágában is imádják az emberek, de Budapesten is volt már hasonló rendezvény. Idén augusztus 18-án és 19-én a Debreceni Egyetem kel életre, hiszen világhírű, magyar művészek állnak össze, hogy 3D-s vetítések kerüljenek az épületre.

Forrás:offmedia.hu
Széles Diána elmondta, hogy ebben a kétnapos sorozatban a városnak egyéves munkája van benne, és többek között attól lesz különleges, hogy öt világhírű magyar művész (Bordos László Zsolt, Czigány László, Kitzinger Gábor, Kovács Ivó és Vicsek Viktor) állt össze a produkció kedvéért. Mint kiderült, ez azért megy ritkaságszámba, mert a művészek ritkán szoktak közösen alkotni, így megosztozva a sikerekben, az elismerésben.

A legújabb technikai elemekkel dolgoznak majd, a német projektorok például 4K-s felbontással vetítenek majd a falakra, amelyek összefűzve 12 000 pixel felbontást jelenítenek majd meg.

A vetítések augusztus 18-án és 19-én lesznek láthatóak, este 9 órától éjfélig óránként, az egyetem előtti térről. Annak érdekében, hogy a fényszennezés ne rontson az élményen, a környéken a világítást lekapcsolják majd.

Hozzászólások