Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.17., vasárnap (Hortenzia, Gergő)

Berlini merénylet: feloldották a rendőrök a tér zárlatát

MTI- 2016.12.22. 09:29
766
A német nyomozóhatóságok befejezték a helyszínelést a berlini Breitscheidplatzon, a három nappal ezelőtti berlini gázolásos merénylet színhelyén, és feloldották csütörtökre virradóra a tér és a környék zárlatát.
"A nyomozati eljárás a bűntény helyszínén befejeződött. Visszaadjuk Breitscheidplatzot a berlinieknek" - közölte a Twitteren a berlini rendőrség.

Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet miatt megszakadt karácsonyi vásár folytatódik-e a téren. A támadás miatt bezárt többi berlini karácsonyi vásárt már szerdán megnyitották, de a biztonsági intézkedéseket mindenütt megerősítették.

Forrás:Youtube
Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, a Breitscheidplatzon, az egyik leghíresebb karácsonyi piacon egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsebesültek. Az ügyészség szerdán körözést adott ki a merénylet gyanúsítottja, a tunéziai születésű, 24 éves Anis Amri ellen, és százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel az elfogását elősegítő információkért.

A merénylet elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. A merénylet óta, amíg folyt a helyszínelés, a belvárosi tér és a környékbeli utcák le voltak zárva.

A Die Welt című német lap azt írta internetes felületén hatósági forrásokra hivatkozva, hogy szerda este a rendőrség kommandósai razziát tartottak egy berlini belvárosi lakóházban, de nem találták ott Amrit. A mintegy egyórás akció során az egyik lakót előállították, mert szembeszállt a hatóságokkal - írta az újság. A berlini rendőrség azonban cáfolta a lapban megjelenteket, és arra figyelmeztetett, hogy az effajta híresztelések és internetes álhírek senkinek se jók, és csak veszélybe sodorják a rendőröket, illetve a hatósági fellépés sikerét.

Hozzászólások