Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Római vakáció: 140 ezerbe került a kútban fürdés

MTI- 2016.07.26. 01:00
349
Egy rögtönzött éjszakai fürdőzés a római Trevi-kút vizében fejenként 450 eurójába (140 ezer forint) került két amerikai turistának - közölte hétfőn az olasz rendőrség.
A fiatal kaliforniaiakat tetten érték, amint az Édes élet római jelképének számító, frissen felújított barokk szökőkút medencéjében lubickoltak szombat éjjel, márpedig tilos a fürdés a pompás római szökőkutak vizében.

A 35 fokos kánikulában többen is erős késztetést éreznek arra, hogy utánozzák Anita Ekberget, Federico Fellini Édes élet című filmjének hősnőjét, és belevessék magukat a nagy költséggel nemrég felújított barokk remekmű hűsítő vizébe.

Forrás:Getty Images
Vasárnap ugyancsak 450 euró bírsággal sújtottak egy 22 éves amerikai turistát, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megmártózzon a piazza di Spagna szökőkútjának vizében.

Egy hete egy angol turistanőt büntettek meg azért, mert megmártózott az évente turisták millióit vonzó Trevi-kút medencéjében.

Két római fiatalember a piazza del Popolo egyik szökőkútjában lubickolt fürdőnadrágban, őket a Facebookra feltett szelfi árulta el. A szabálysértőket beidézték a rendőrségre, büntetésük mértéke egyelőre nem ismert.

Hozzászólások