Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • A siker jegyében rendezik meg az idei Debreceni Irodalmi Napokat

A siker jegyében rendezik meg az idei Debreceni Irodalmi Napokat

MTI- 2016.11.11. 11:37
397
A november 13. és 17. között rendezett Debreceni Irodalmi Napok rendezvényeinek fő témája a siker lesz.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, hogy az eddigi irodalmi napokat is mindig valamilyen tematika mentén szervezték. A mostani, sikerorientált világban pedig "kapóra jött" a siker témája, amelynek mentén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a társintézményekkel - Debreceni Egyetem, Debreceni Irodalom Háza, Méliusz Juhász Péter Könyvtár - közösen szervezi a közel fél évszázados múltra visszatekintő irodalmi napokat.

Bódor Edit, a Főnix ügyvezetője a programok közül kiemelte, hogy hétfőn a Kölcsey Központban mutatkozik be Debrecen testvérvárosa, Balatonfüred Tempevölgy című kulturális és művészeti folyóirata. Este Mácsai Pál és Fullajtár Andrea főszereplésével Radnóti-estet tartanak. Kedden A siker itthon és külföldön címmel panelbeszélgetés lesz szintén a Kölcsey Központban. 

Szirák Péter, a rendezvény kurátora, az Alföld című folyóirat főszerkesztője kifejtette: az irodalmi napok célja, hogy az irodalom szeretetének és pótolhatatlanságának üzenete a lehető legtöbbekhez eljusson. Ennek érdekében új helyszínen, a Nagyerdei Víztoronyban is lesznek érdekes programok. Ott adják át immár 39. alkalommal az Alföld-díjakat. 

Herczeg Ákos a Méliusz Juhász Péter Könyvtár képviseletében elmondta, hogy szerdán Grecsó Krisztiánnal lesz beszélgetés az intézményben. 

Hozzászólások