Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • "Egy életre szól" - Felvidékről és a Vajdaságból is jönnek erre a találkozóra

"Egy életre szól" - Felvidékről és a Vajdaságból is jönnek erre a találkozóra

MTI- 2016.12.06. 13:49
797
Hétvégén rendezik meg a hagyományos debreceni betlehemes találkozót, amelyen ezúttal 25 csoport mintegy 300 szereplője mutatja be produkcióját - hangzott el a szervezők keddi sajtótájékoztatóján.
Gyöngy Péter, a találkozó főszervezője kifejtette: az idei fellépő közösségek a hazai településeken - Debrecen, Létavértes, Nyírlugos, Nyíradony, Szentpétertúr, Mikepércs, Pócspetri, Földes, Erdőhorváti, Várdomb - kívül a Vajdaságból, a Felvidékről, Partiumból, Székelyföldről - érkeznek.

Forrás:Kádár Lajos
Az ünnepélyes megnyitó pénteken lesz a Kossuth téren, majd szombaton a DMK Pódiumtermében mutatják be a csoportok produkcióikat. A csoportok fellépnek még a városban templomokban, közösségi házakban is. Vasárnap szakmai tanácskozással zárul a találkozó.

A jó gyakorlatok nemzeti nyilvántartásába vették a találkozót
Forrás:Kádár Lajos
Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), a város kulturális alpolgármestere kiemelte: a találkozó a néphagyományok olyan továbbörökítése, amelyen a részvétel egy életre szól.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere
Forrás:Kádár Lajos
Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója szerint a debreceni betlehemes találkozó nemcsak egy rendezvény, hiszen tavaly az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága a szellemi kulturális örökség jó gyakorlatok nemzeti nyilvántartásába vette.

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója
Forrás:Kádár Lajos

Hozzászólások