Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.20., szerda (Jolán)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka? Hogyan működnek a szélerőművek?

Hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka? Hogyan működnek a szélerőművek?

Offmedia- 2017.04.20. 10:09
975
A Föld napjának alkalmából ismét kiváló programokat kínál az Agóra.
1970-ben egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére tartották meg az első Föld napját, hogy felhívják a figyelmet az egyre fokozódó ökológia válság jeleire és a bolygónk védelmére. Az akcióhoz már akkor 25 millióan csatlakoztak szerte az Amerikai Egyesült Államokban, később pedig világmozgalommá nőtte ki magát. 1990 óta Magyarországon is minden évben megünnepeljük a Föld napját.

Az Agóra hétvégi tematikus programja is a Föld napjához kapcsolódik. Az érdeklődők megtudhatják, miben különbözik az ózon az életadó oxigéntől, hogyan működnek a szélerőművek vagy azt, hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka egy mesterséges megvilágítástól mentes területen. A környezettudományi előadások mellett játékos feladatok mutatnak rá arra, hogy mi mit tudunk tenni a Föld megóvásáért. Számot adhatnak a látogatók arról, tudják-e, hány év alatt bomlik le például egy műanyag flakon, vagy ki tudják-e alakítani Európa domborzati térképét a Homokozó 2.0 segítségével.

Az Agóra Tudományos Élményközpont április 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.

Hozzászólások