Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.14., csütörtök (Aliz)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Hatalmas ünnep, táncosok a városban: ilyen lesz a virágvasárnap Debrecenben

Hatalmas ünnep, táncosok a városban: ilyen lesz a virágvasárnap Debrecenben

Offmedia- 2017.04.04. 15:29
3531
Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvét ünnepét megelőző vasárnap, virágvasárnapon megemlékeznek arról, hogy Krisztus pálmaágakat lengető tömeg éljenzése közepette vonult be szamárháton Jeruzsálembe.
A Fórum Debrecen előtt április 9-én 16 órától a Csapó utcai sétálóövezetben Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök barkaszentelési liturgiája, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye metropolitája és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének köszöntése után a bibliai kort idéző jelmezesekkel és a kapuzó táncokat járó néptáncos lányokkal közösen érkeznek a résztvevők a Kossuth térre. A Kossuth tértől indul útjára a "Jézus keresztútja a családban" címet viselő bibliai keresztút.

A tavalyi ünnep ilyen volt
Az állomáshelyeken az elmélkedéseket Varga Klára Jászai Mari-díjas színésznő és Janka Barnabás, a Csokonai Színház művésze olvassa fel, közreműködik továbbá Veres Hunor és a Kispendely énekegyüttes. A keresztút utolsó állomása is a Kossuth téren lesz.

18 órától a Nagytemplomban a Debrecen Helyőrségi Zenekar zenés áhítata kezdődik Dominica Palmarum címmel, igét hirdet Sajtos Szilárd tábori lelkész, vezényel Pál István őrnagy.

Az idei ünnep útvonala
Útvonal: Csapó utcai sétálóövezet – Kossuth tér– Csonkatemplom – Megyeháza – Szent Anna utca – Batthyány utca – Csokonai Színház – Sas utca (Városháza hátul)– Városháza – Kossuth tér – Nagytemplom

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is virágmagokkal ajándékozza meg a jelenlévőket.

Hozzászólások