Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)

Hogyan kerül katonai zenekar a Nagytemplomba?

Offmedia- 2016.12.03. 01:56
1436
A Debreceni Helyőrségi Zenekar különleges koncertet ad advent második vasárnapján.
„Adventissimo” címmel rendezik meg a Debreceni Helyőrségi Zenekar hagyományos adventi koncertjét december 4-én 18 órától a Nagytemplomban. A hangversenyen olyan vendégelőadók is fellépnek, mint Haja Zsolt és Rácz Rita Franciska, a Magyar Állami Operaház magánénekesei, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar fúvós hallgatói, illetve az Ady Endre Gimnázium diákjai.

Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese ezzel kapcsolatban egy szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, „hogyan is jönnek a katonák a képbe a szeretet ünnepén”. Úgy fogalmazott, hogy a katonák nem csupán a mindennapoknak, hanem az ünnepi időszakoknak is az állandó szereplőivé váltak a városban. „Mi is érző emberek vagyunk, itt élünk a családjainkkal” - fogalmazott.

Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese
Forrás:offmedia.hu
A repertoárról annyit árult el, hogy három blokk lesz: egy egyházi, egy katonai, illetve egy ünnepi rész. „A katonai blokk talán meglepetést okozhat a Nagytemplomban, de ne felejtsük el, hogy ebben az időszakban, amikor mi itt a családot helyezzük a középpontba és várjuk a szeretet ünnepét, nagyon sok bajtársunk a határon túl, vagy éppen a határon fog szolgálatot teljesíteni. Nekik szeretnénk üzenni, hogy sem mi, sem a város nem feledkezett meg róluk” - mondta a parancsnokhelyettes.

Hozzászólások