Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)

Ő lesz a Modem új ügyvezetője

Offmedia- 2016.11.26. 01:58
1047
A közgyűlés megszavazta, hogy Koroknai Edit vezesse a Modemet.
A MODEM Modern Debreceni Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Gergely Gabriellának a megbízatása 2016. december 31. napjával lejár. A helyére Papp László polgármester Koroknai Editet javasolta.

Koroknai Edit 2006-ban a MODEM munkatársaként aktívan részt vett a művészeti központ megnyitását segítő munkában, az első, majd a további kiállítások kommunikációjában, szervezésében. Olyan jelentős tárlatok kommunikációs és sajtómunkáit vezette, mint például a 99 év, a Hétköznapi kommunizmus, az Aba-Novák, a barbár zseni, A mindenség modellje, a Messiások, Reigl Judit, Aknay János vagy Bukta Imre életmű-kiállítása. Külső kapcsolati és kommunikációs munkatársként azon dolgozott, hogy a MODEM valóban a hazai és a kelet-közép-európai kulturális színtér egyik meghatározó helyévé váljon, s a modern és kortárs képzőművészeti szcéna megkerülhetetlen színtereként működjön.

Koroknai Edit a debreceni közgyűlésen
Forrás:offmedia.hu
2008-tól több művészeti központ, így a budapesti Műcsarnok, az Ernst Múzeum, az egri Kepes Intézet kommunikációs munkájában vállalt szerepet. 2011 és 2016 között a Műcsarnok kommunikációs tanácsadója és marketing szakembere, majd kommunikációs vezetője volt, 2016-tól a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársa. Emellett képzőművészeti albumok, irodalmi kötetek, művészeti folyóiratok szerkesztője, lektora, korrektora, olvasószerkesztője. Eddigi munkái, valamint a kortárs képzőművészeti élet területén szerzett szakmai tapasztalatai alkalmassá teszik arra, hogy a Társaság ügyvezetői feladatait magas szakmai színvonalon ellássa.

A csütörtöki közgyűlésen továbbá arról is döntöttek, hogy a Sesztina Galériát januártól ingyenes hasznosításba adják a Modem részére. A polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a galéria a régi debreceni értékek egyik hordozója. Azt mondta, a helyiség a kulturális funkciók izgalmas helyszíneként szolgálhatna. A galériát szeretnék újragondolni, Papp László szerint ezt a Modem keretei között meg is tudják tenni.

Hozzászólások