Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)
  • Főoldal
  • Sport
  • 5-1-es vereség kellett a Lokinak, hogy változtassanak a csapaton

5-1-es vereség kellett a Lokinak, hogy változtassanak a csapaton

Somló-Bakos Dalma- 2016.10.10. 21:53
1434
Szurkolói ankétot tartott hétfő este a Debrecen, ahol korábbi pofonokról és jövőbeli tervekről is szó esett.
Róka Géza, a DVSC cégvezetője azt mondta, intenzív időszak áll a csapat mögött. Felidézte, hogy elég rosszul kezdte a Loki a bajnokságot, hogy Kondás Elemér lemondott, a helyére pedig a portugál Leonel Pontes érkezett. Emlékeztetett a Videoton elleni 5-1-es vereségre, szerinte ekkor lett világos, hogy a csapat összetételén „esetlegesen” változtatni kell. Azt viszont nem gondolták, hogy alapemberek hagyják majd el a klubot, mint például Varga József vagy Korhut Mihály.

Róka Géza, Leonel Pontes, Könyves Norbert, Tőzsér Dániel és Róbert Vittek
Forrás:Somló Samu
Őket próbálták a lehető legteljesebb módon pótolni, és úgy tűnt, Róka Géza elégedett azzal, hogy olyan neveket igazolt a DVSC, mint például Tőzsér Dánielt, akinek egyébként nem ismeretlen Debrecen, hiszen itt kezdte el a pályafutását. Ezzel kapcsolatban Tőzsér azt mondta, hogy örül, hogy még „a legjobb futballkorban” visszajöhetett Debrecenbe játszani. A Nagyerdei Stadionban is különleges dolog neki fociznia, hiszen gyerekként még a régi stadionban rúgta a bőrt.

Pontes szomorú

Fontosnak tartja a személyes kontaktot Leonel Pontes vezetőedző, akin tényleg az látszott, hogy örül az ankétnak és szívesen is találkozik a szurkolókkal – az azonban biztosan csalódással töltötte el, hogy a Nagyerdei Stadionban lévő Piros-Fehér Klubban alig egy maroknyi drukker jött el a találkozóra. Bár ha rosszmájúak akarnánk lenni, azt mondanánk, biztosan hozzászokott már, hogy kevés szurkolót lát, hiszen az elmúlt fordulókban nem mondhatni, hogy megtelt volna a stadion. Pontes ennek hangot is adott, azt mondta, szomorú emiatt, de gyorsan hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy az alacsony nézőszámban megvan a maguk felelőssége. De pozitívan látja a jövőt, szerinte sokat dolgozik a csapat, jó úton haladnak, és az az álma, hogy „ezt a szép stadiont” megtöltsék szurkolókkal.

A válogatott mérkőzések miatt már 2 hete szünet van a bajnokságban, ami Pontes szerint kifejezetten a hasznukra vált, szükségük volt erre a plusz munkára, amit ebben az időszakban csináltak. A vezetőedző azt ígéri, a Paks ellen már egy felkészültebb, jobb állapotban lévő Loki lép majd a pályára.

Forrás:Somló Samu
Az ankéton sajnos nehezen, illetve nem is nagyon alakult ki igazi párbeszéd, hiszen abból a néhány jelenlévő érdeklődőből is alig voltak, akik feltettek egy-egy kérdést. Volt például, aki arra volt kíváncsi, hogy a klub erre a szezonra milyen célokat is tűzött ki.

Róka Géza a cél nem lehetett más, mint azt elérni, amit az eddigi szezonokban már megcsináltak, de látva a realitást, most azzal is elégedettek lennének, ha a Loki kijutna a nemzetközi porondra.

Arra sajnos nincs idő, hogy összeszokjon a csapat, próbálják minél jobban felgyorsítani a felkészülést – ezt már Leonel Pontes mondta. Ő azért még a bajnoki címért küzd, de tisztában van azért, hogy nagyon sok mindent meg kell tenniük a játékosoknak. „Az elmúlt 2-3 évben sok minden megváltozott a magyar fociban, így nekünk is változnunk kell” - tette hozzá.

Tőzsér nem mondott rosszat az edzőről

Egy másik drukker kíváncsi volt arra, hogy Tőzsér Dánielnek, akinek nemzetközi tapasztalata van, hogyan látja Pontes munkáját – a kérdés pedig ugyanúgy szólt Könyves Norberthez is, aki pedig a hazai bajnokság több csapatában is játszott már.

„Furcsa lenne rögtön rosszat mondani róla” - kezdte mosolyogva Tőzsér Dániel, de aztán gyorsan hozzátette, hogy amúgy nem is lenne miért. A portugál edzőt komoly szakembernek nevezte, aki nemzetközi szintű edzéseket tart. Azt mondta, Pontes vezetésével olyan úton indult el a Debrecen, amit már régen el kellett volna kezdenie. Persze nem megy minden zökkenőmentesen, de bízik abban, hogy „jó dolgok sülnek majd ki”. Könyves Norbert is csak pozitív dolgokat mondott a közvetlenül mellette ülő szakemberről, szerinte sokat taktikáznak, amire magyar viszonylatban eddig nem volt példa.

Forrás:Somló Samu
A Loki kerete határozottan sokszínű, vannak benne hazaiak és külföldiek, „fehérek és zöldek”, de mindenkivel ugyanúgy bánik Pontes a megfogalmazása szerint. „Kihívás, hogy ezek a játékosok ugyanazt a nyelvet beszéljék, ami a foci nyelve” - mondta. Pontes szerint nagyon fontos a második csapat is, és tudatosította, hogyha az első csapat nyer, akkor az az ő sikerük is, hiszen mindenki segíti a másikat.

Mi lesz a fiatalokkal?

Ad okot a reménykedésre az, hogy a fiatalok fejlődnek, és nagyon be akarnak kerülni az első csapatba. Edzőként ilyenkor persze mérlegelni kell, hiszen mindenki azt akarja, hogy a Loki minél előrébb jusson a bajnokságban, ugyanakkor sok fiatal legyen a pályán. A két dolog között pedig egyensúlyt kell tartani, de úgy tűnt, Pontes egyáltalán nem zárkózik el ettől, azt mondta, figyel a fiatalokra és hisz abban, hogy lesznek olyanok, akiket be tud építeni majd a Lokiba.

Forrás:Somló Samu
Persze az itt lévő [egészen konkrétan az ankéton lévő játékosokra mutatott ekkor – a szerző] focistáknak is nagy a felelősségük Pontes szerint. Elmesélte, hogy amikor Ronaldo 17 évesen az első csapatban kezdett játszani, az idősebb focisták kemények voltak a fiatalokkal, ugyanakkor támogatták is őket, amire nagy szükség is van.

Az este során a legkevesebbszer a Loki szlovák csatára, Róbert Vittek szólalt meg (neki egyébként külön tolmácsoltak), mondjuk ő ki is mondta, hogy a klub működéséről eddig nem igazán tud véleményt mondani, a körülményekkel, a stadionnal viszont elégedett. A játékos motiváltnak és igazi harcosnak tartja magát, és hisz abban, hogyha jól játszanak, akkor visszatérnek a lelátóra a nézők is – és ezért mindent megtesznek majd.

Kapcsolódó híreink:

Hozzászólások