Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.14., csütörtök (Aliz)
  • Főoldal
  • Sport
  • Alkalmatlan a Balmazújváros 160 millióból felújított focipályája a játékra

Alkalmatlan a Balmazújváros 160 millióból felújított focipályája a játékra

Offmedia- 2017.02.17. 22:19
2409
Elhalasztották a Balmazújváros-Békéscsaba NB II-es labdarúgó mérkőzést.
Február 19-én, vasárnap játszott volna egymás ellen a Balmazújváros és a Békéscsaba a hajdú-bihari település otthonában, a meccset azonban elhalasztotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). Az indok: a játéktér alkalmatlansága.

A játéktér több mint 90 százalékát jég borítja
Forrás:balmazfoci.hu
A balmazújvárosi stadiont tavaly avatták fel ünnepélyesen, a megnyitó mérkőzésre az olasz Palermo csapatát hívták meg - néhány nappal a találkozó előtt mi is kimentünk megnézni, mit tud az új stadion.

Tiba István, a klub első embere, illetve országgyűlési képviselő akkor elmondta nekünk, hogy a stadiont fokozatosan újították fel, először a pályát csinálták meg mintegy 160 millió forintos TAO támogatásból. A felújításnál szem előtt tartották azt az elvárást, hogy a pálya fűthető legyen, ezzel lecsökkentve a téli holtszezon hosszát. Ez alatt nem azt kell érteni, hogy ténylegesen meleg legyen a pálya, hanem azt, hogy a gyökérzónában olyan 10-11 Celsius fokos hőmérsékletet lehessen biztosítani, akármilyen hideg is van - nyilatkozta nekünk tavaly nyáron Tiba István.

Ilyen a gyep, amikor nem borítja jég. Mondjuk július közepén ezt nem nehéz elérni...
Forrás:Somló Samu
Felújították továbbá az eredményjelző tábla oldalán lévő lelátót 180 millió forintos TAO támogatásból, a pálya világítása 160 millió forintba került, a kormány pedig még 400 millió forinttal támogatta a klubot.

Nos, úgy tűnik, hiába jön a termálvíz a névadó szponzortól, a szomszédos Kamilla Gyógyfürdőtől, a februári hideg betett a pályának. A balmazfoci.hu-n azt írják, hogy a stadion pályamunkásai mindent megtettek a hó és a jégpáncél eltakarításáért, az időjárás nem segítette a munkát. "Jelenleg a stadion játéktere balesetveszély és játékra alkalmatlan, így klubunk vezetése úgy döntött, hogy időben jelzi az MLSZ felé halasztási szándékát."

A csapat a Facebook-oldalán azt írja, hogy a pályafűtés hosszú távú üzemeltetése olyan költséggel járna, amelyet az önkormányzat nem tud bevállalni. A játéktér több centis jégtakaróval fedett, a talaj pedig körülbelül 40 cm mélyen van átfagyva, amelyet egy-két napos fűtéssel nem lehetett volna felolvasztani.

A korábbi cikkünkben azért megnézhető, hogy amikor jó idő van, akkor tényleg nagyon szép mind a pálya, mind a stadion.

(via)

Hozzászólások