Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)
  • Főoldal
  • Sport
  • Dombi: "Senkit nem küldenek haza azért, mert nem beszéli a nyelvet"

Dombi: "Senkit nem küldenek haza azért, mert nem beszéli a nyelvet"

Offmedia- 2017.01.25. 14:20
963
A DVSC volt sztárja szerint nem a nyelvi problémák miatt küldhették haza Kleinheisler Lászlót.
A héten attól zengett a sportsajtó, hogy Kleinheisler Lászlót azért küldték haza Németországból, mert egy év után sem tudta külföldön megértetnie magát, és 5 hónapot kapott, hogy fejlessze a nyelvtudását. A focistát közben egyébként hivatalosan kölcsönvette a Ferencváros a a Werder Brementől.

Azóta azonban nem nyugszanak a kedélyek, a rangado.hu például a debreceni Dombi Tibort kérdezte meg arról, mi az esetről a véleménye. A játékos 1999-2000-ben a Frankfurtnál volt, majd 2002-ig a holland Utrecht igazolta le.

Forrás:Youtube
A DVSC volt sztárja így fogalmazott a lapnak: "Én egyébként nem hiszem, hogy ilyesmi létezne. Senkit nem küldenek haza azért, mert nem beszéli a nyelvet. Persze mindenkinek lehetnek problémái, de ilyenről még nem hallottam, hogy emiatt kelljen távoznia."

Szerinte a futball nyelvét mindenki beszéli, és aki jó játékos, úgyis marad a klubnál. Visszaemlékezve azt mondta, hogy az ő idejében elvárták a német nyelv ismeretét, Hollandiában pedig benne volt a szerződésében, hogy tanulnia kell. Bár ő úgy tudja, manapság már angollal is el lehet boldogulni, illetve hozzátette, hogy a most külföldre kerülő generáció már ezt a nyelvet tanulta az iskolában, neki pedig még az oroszt kellett megtanulnia.

A debreceni focista nincs egyedül a véleményével, kevésbé visszafogottan a volt újpesti játékos, Urbán Flórián így fakadt ki: "Na neeee! A labdarúgásban egy közös nyelv van, a labda és azzal hogyan tudsz bánni...Miért nem lehet kimondani?! Fiam, sz.r vagy, nem ütöd meg a Bundesliga 2 szintjét sem, menjél haza lötyögni, ahonnan jöttél...Mekkora parasztvetítés folyik ebben az országban..."

Hozzászólások