Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.23., hétfő (Tekla)
  • Főoldal
  • Sport
  • Képek, amelyek a legjobban kifejezik a magyar ezüstérmes csalódottságát

Képek, amelyek a legjobban kifejezik a magyar ezüstérmes csalódottságát

MTI- 2016.08.10. 09:15
706
Imre Géza ezüstérmes lett párbajtőrben az olimpián.
Drámai végjátékban ezüstérmet nyert a párbajtőröző Imre Géza a riói olimpián: a döntőben négytusos előnyről 15-14-re kikapott a dél-koreai Park Szang Joungtól.

A 2015-ös év világbajnoka a kolumbiai John Rodriguez és Boczkó Gábor 15-8-as, a kétszeres vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolov 15-9-es, valamint a világranglista-vezető francia Gauthier Grumier 15-13-as legyőzésével jutott el a döntőig, ahol a nála 21 évvel fiatalabb Park Szang Jounggal vívott.

Imre Géza (j) és a dél-koreai Park Szang Jung asszója
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
A finálé résztvevői a Csillagok háborúja zenéjére vonultak be mintegy négyezer néző előtt a 3-as Karióka Aréna központi pástjához.

"Volt nálam egy kis blokk." - nyilatkozott Imre Géza a végjátékról. - "Nagyon azt akartam csinálni, amit addig, aztán megpróbáltam mást is, hátha egy kicsit megzavarom vele, abból lett a 14. találat, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott be, s a végén még szerencsém sem volt, mert elszúrtam a karja alatt valahol."

Második lett a magyar sportoló
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
"Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok..." - tette hozzá kesernyés mosollyal.

Imre Géza előzőleg az atlantai olimpián tudott egyéniben dobogóra állni, 20 éve harmadik lett. Közben csapatban ezüstöt nyert 2004-ben, Athénban.

Rióban ő szerezte a magyar küldöttség negyedik érmét. Előzőleg az ugyancsak párbajtőröző Szász Emese nyert, illetve győzött 400 méteres vegyes úszásban, majd pedig 100 méter háton Hosszú Katinka.

Drámai végjátékban maradt alul
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
"Nekem ez már sok lenne, nem bírnám a feszültséget. Nem néztem Géza asszóit, de tudom, hogy ezüstérmes lett. Majd szerdán napközben megnézem, miként vívott" - mondta az MTI-nek Kökény Beatrix, az FTC korábbi világklasszis kézilabdázója, Imre Géza felesége, aki a 2000-es sydneyi döntőben a nemzeti együttessel - hasonlóan nyert helyzetből - vesztett a fináléban.

Tizenhat évvel ezelőtt a magyar női kézilabda-válogatott a 42. percben 23-17-re vezetett a dánok elleni aranycsatában, ám végül 31-27-re kikapott.

Szépen csillog azért az ezüst is szerintünk
Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzászólások