Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)
  • Főoldal
  • Sport
  • Megszólalt a visszavonuló Risztov: tudni kell abbahagyni

Megszólalt a visszavonuló Risztov: tudni kell abbahagyni

Offmedia- 2017.02.08. 16:47
1189
Risztov Éva a Facebookon élő videóban mondta el a részleteket, és hogy milyen tervei vannak a jövőt illetően.
Visszavonul Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszó - robbantotta a hír a hazai sportéletet szerdán. A 2009-2015 között a Debreceni Sportcentrum-SI színeiben úszó Risztov Éva úgy fogalmazott a Facebook-oldalán, hogy "az embernek tudnia kell valamit abbahagyni", és elkezdeni egy civil életet.

Felidézte, hogy 5 éves kora óta azért küzdött, hogy olimpiai bajnok lehessen, és visszaemlékezett arra is, hogy a pályafutását magaslatok és mélypontok is övezték.

Forrás:Facebook/Risztov Éva
Egyszer már abbahagyta a sportot az úszónő - ekkor 19 éves volt - , mert úgy érezte, hogy túl sokszor volt már második, és egy olimpiai negyedik hellyel le tudja zárni a pályafutását. Ezután civil foglalkozást választott, gyerekeket tanított meg úszni, de 23 éves volt, amikor jött a lehetőség: újrakezdheti az úszást.

Ekkor abban a hitben volt, hogy az álmát valóra válthatja, ami így is lett: a 2012-es londoni olimpián 10 km-es nyíltvízi úszásban olimpiai bajnok lett. "Életem egyik legszebb napja volt" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Risztov.

Azt mondja, hogy ez a mostani döntése végleges. A sporttól azonban nem szakad el teljesen, hiszen a TMC Management hamarosan elindítja a sport divízióját, aminek a vezetője a tervek szerint Risztov Éva lesz. Jelenleg gyakornokként készül fel leendő munkájára. Bízik abban, hogy megállja majd a helyét, és pár év múlva nem azért gratulálnak majd neki, mert szép eredményei voltak sportolóként, hanem azért, mert az új szakmájában sikereket ért el.

Hozzászólások